torstai 31. toukokuuta 2012

Stressi lisää kipuja

Olen taas kertaalleen kokenut miten stressi ja paha mieli lisäävät kipuja ja lääkkeiden käyttöä. En ole edes varma otanko Tramalia enää hermosärkyyn, vaan ihan itseni turruttamiseen. Olen siitäkin todella huolissani, että minkälainen tsombi todellisuudessa olen, mutta en vaan itse huomaa. Tosin olisi avomieheni siitä kyllä sanonut. Hän osaa aina sanansa asettaa niin nätisti, kun jostain minulle huomauttaa. Siitä taidosta olisi minulle paljon opittavaa, etten aina äkäisesti möläyttele kaikkea. Ilmeisesti alan sietämään jo niin korkeaa annosta ilman, että se näkyy päälle mikä on todella huolestuttavaa. Alan olla varsinainen Rasputin, kun myrkky ei enää minuun tehoa. Se, että lääkeannos nousee saa minut halveksimaan itseäni ja tekee minut superväsyneeksi. Olen aika pelottavassa kierteessä kipulääkitykseni kanssa. Jos aion vähentää Tramalia tiedän kokevani helvetin tuskat vieroitusoireina. Jos jatkan näin annos vaan nousee ja kierre pahenee. Suomessahan ei ole hoitoa niille ihmisille, jotka ovat tulleet riippuvaisiksi ihan tarpeellisista lääkkeistään. Pitäisi mennä A-klinikalle ja siellä olen joskus viitisen vuotta sitten käynytkin apua hakemassa. Se on kuitenkin ihan turha paikka istuskellasamassa jonossa narkkareiden kanssa. En mitenkään narkkareita halveksi, päinvastoin, mutta koen tarvitsevani ihan muuta hoitoa. Suomessa on noin 200.000 potilasta jotka ovat koukussa virallisiin kipulääkkeisiin. Suurin osa siksi, että heitä on alunperin hoidettu väärin ja on ollut helppoa heittää, vaan resepti eteen. Itselläni ei ollut kymmenen vuotta sitten mitään tietoa lääkekoukusta, mutta nyt on. Asiaan liittyy myös niin paljon häpeää ettei siitä kukaan uskalla puhua ääneen. Yleensähän ihmiset jää koukkuun mielialalääkkeisiin ja diapamiin, mutta ihan todella koukuttavaa on opiaatit mihin ryhmään Tramalkin kuuluu. Minun täytyy, vain ryhdistäytyä ja yrittää pikkuhiljaa mieheni avustuksella vähentää annosta.

2 kommenttia:

  1. Huomenta. lueskelin tässä aamuun sun blogiasi ja oli paljon hyvää tietoa ja asiaa siitä miten tämä nimitys mikä on helposti esillä kuin narsisti nykyään. Kaikki johtuu kokemuksista ja miten ihminen on tietenki varhais kasvatettu ja kaikilla ihmisillä on traumoja jos jonkinmoisia. jotkin on alistettu pienestä pitäen niin pahasti että ne ei uskalla puhua tunteistaan. Otan Anneli osaa aikaisille suhteillesi. en ole ikinä kuullut noin käyttäytyvistä miehistä. tässä itsetutkiskelua parhaillaan ja sai mielen paremmalle mielelle huomattavasti. oli käynyt niin kauheita asioita

    VastaaPoista
  2. Hei Anneli! Teen tutkimusta narsististen vanhempien lapsista. Ajattelin kysyä, olisitko kiinnostunut osallistumaan kirjoittamalla tarinasi? Lisätietoa tutkimuksesta on täällä: http://www.narsistienuhrientuki.info/ etusivulla, ajankohtaista -osiossa. Oman tarinan kirjoittaminen alusta loppuun saattaa olla monille eheyttävä ja voimaannuttava kokemus.
    Voimia ja jaksamista sinulle! T. Katja

    VastaaPoista