keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Lapsettoman tunteet

Nyt joku voisi luulla, että olen syvästi katkera siitä, että jäin lapsettomaksi. En sitä kuitenkaan ole. Senkin asian sain vaan jotenkin purettua itsestäni ulos.

Kun tapasin nykyisen mieheni, olisimme halunneet lasta yhdessä. Olin kuitenkin jo sen ikäinen, ja reuman takia huonokuntoinen, ettemme sitten enää lähteneet mihinkään hoitoihin. Ja nyt on hyvä näin, kummallekin, meillä on kolme kissaa, jotka korvaavat lapset. Ymmärrän myös, että jos olisin hankkinut vielä yli nelikymppisenä lapsen, ja olisin nyt leikki-ikäisen äiti en oli todellakaan jaksanut. Oma sairauteni, kuluttaa sen verran voimia, että vaikka se ei muussa näykkään, niin tiedän itse etten olisi ollut enää hyvä äiti.

Silloin, kun tuo kaikki oli vielä tuoretta tuskaa, ennen avioeroani, olisi halunut hakata, ja potkia miestäni, Ilkkaa. En koskaan käynyt häneen käsiksi, ja hän ei ollut fyysisesti väkivaltainen, mitä hän aina kyllä muisyi korostaa. Minun raivoni oli niin tukehduttava, etten ymmärrä miten pystyi olemaan lyömättä häntä. Hän eli koko avioliittomme ajan kaksoiselämää, enkä ollenkaan hoksannut, että hänellä oli vakio tyttöystävä muualla, eikä tuo tyttöystävä tiennyt minusta. Että sellainen sankari.

3 kommenttia:

  1. Olen pahoillani siitä, että olet saanut kokeilla vääryyttä :(. Mutta näin me kaikki. Onneksi Sinulla on tulevaisuus ja nyt, kun olet päässyt kierteestä, se tulevaisuus on valoisa!
    -Anneli2

    VastaaPoista
  2. Hei. Minusta on hyvä, että uskaltauduit kirjoittamaan tästä sinua kohdanneesta kipeästä asiasta. Olet varmaankin jo löytänyt sivuston http://www.narsistienuhrientuki.info/

    Minun lähipiirissäni oli narsisti lähes koko lapsuus- ja nuoruusikäni mikä vaikutti osaltaan sairastumiseeni psyykkisesti. Mahtavaa, että olet nyt päässyt tuosta "sankarista" eroon. Nyt voit ryhtyä parantamaan itseäsi narsistin tuhoisan vaikutuksen jäljiltä. Vaikutat vahvalta, älykkäältä ja hienolta ihmiseltä, joka on vain kokenut kovia, vaikeita asioita. Toivon sinulle kovasti rohkeutta ja voimia. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos lämpimistä kommenteistanne. Ne kannustavat minua kirjoittamaan. Hyvää jatkoa itsellenekin.

    Anneli

    VastaaPoista