sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Monenlaisia hulluja

Olen usein ajatellut, että julkisuuden henkilöissä on varmaan aika paljon persoonahäiriöisiä. Varsinkin politiikassa ja esiintyvissä taiteilijoissa. Kaiken huippu on tämä Libyan Gadaffi. Tänään kuuntelin jotain uutislähetystä ja Gadaffi oli antanut ääniviestin Syyriasta, että hänen hallintonsa voi hyvin ja kapinalliset ovat melkein kukistetut.

Narsisti on kamala perheenjäsenenä, mutta valyionpäämiehenä sellainen pystyy tuhoamaan kokonaisia kansoja. Historiassa on monta sellaista jotka eivät ole olleet mielestäni ollenkaan terveitä mieleltään. Hitler, Stalin, Mengele, Göring vain muutamia mainitakseni.

Usein ajattelin puolisoistani, että on suuri onni ettei heillä ole enempää valtaa. Kumpikin oli ihmisiä, jotka olisivat heti väriin käyttäneet valtaansa, jos olisivat tipankin saaneet. Tämä myös oli yksi syy miksi halveksin kumpaakin he eivät pystyneet muuhun, kuin oman etunsa tavoitteluun.

Varmaan pääsin kummastakin helpommin eroon, kun näin koko ajan heissä sen halveksittavan puolen. Ei sellaista parisuhdetta pysty rakentamaan, kun ei voi toista arvostaa ja kunnioittaa ihmisenä. Nyt, kun olen terveessä suhteessa, voin sanoa arvostavani nykyistä miestäni. Hän on mieleltään hyvä, ei koskaan vahingoittaisi toista ihmistä. Hän myös kykenee ajattelemaan asioita toistenkin ihmisten näkökulmasta. Narsistin yksi ominaisuus onkin etteivät he kykene asettumaan toisen ihmisen asemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti